Βιογραφικό

ΚΑΤΣΕΝΗΣ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, MD, PhD

Ο αγγειοχειρουργός Κατσένης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στα Ιωάννινα τον Οκτώβριο του 1948 όπου και περάτωσε τα μαθητικά του χρόνια το 1960 από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και τα γυμνασιακά το 1966 από τη Ζωσιμαία Σχολή με “Άριστα”.

Το 1966 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό "Λίαν Καλώς".

Μετά την στρατιωτική του θητεία ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο «Παπαδημητρίου» Πεντέλης. Μετά την απόκτηση του Τίτλου Ειδικότητας διορίστηκε ως Επιμελητής Γενικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Αγ. Ανδρέας" (1976-1979) .

Το 1978 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD degree) μετά την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Το 1979 διορίστηκε Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής στην πανεπιστημιακή Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου με υπεύθυνο τον Π. Δημακάκο.

Το 1983 μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Ουλμ της Γερμανίας και από 1984 έως το 1986 μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου “Pitie’ Salpetrier” στο Παρίσι.

Το 1990 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και το 2003 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Αγγειχειρουργικής. Από το 2005 μετά από απόφαση του Χειρουργικού τομέα του Πανεπιστημίου Αθηνών ορίστηκε υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού τμήματος του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

Από τον Αύγουστο του 2015 που αφυπηρέτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα διαγιγνώσκοντας και αντιμετωπίζοντας όλη την γκάμα των αρτηριακών και φλεβικών παθήσεων.

Κατά την άσκηση του κλινικού του έργου εξετέλεσε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπευτικών πρωτοκόλλων που καλύπτουν όλο το φάσμα της Αγγειοχειρουργικής. Επίσης, επί σειράς ετών διετέλεσε Εποπτεύων Καθηγητής ιατρών για την απόκτηση του Τίτλου Ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Πανεπιστήμιο εξετέλεσε πλειάδα επιστημονικών ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων και εισηγήσεων τόσο κλινικών όσο και πειραματικών και υπο την καθοδήγηση και εποπτεία του εκπονήθηκαν πληθώρα διδακτορικών διατριβών, κλινικών και πειραματικών μελετών. .

Συμμετείχε στην εκπόνηση των Ελληνικών Κατευθυντηρίων Οδηγιών Πρόληψης και Θεραπείας της Θρόμβωσης και Πνευμονικής Εμβολής και εγκατέστησε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο το πρώτο και μοναδικό στην Ευρώπη συμβουλευτικό κέντρο στον αγώνα κατά της Θρομβοεμβολής.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειακής και ενδαγγειακής Χειρουργικής, Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας, μέλος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας και μέλος των Ευρωπαϊκών Επιστημονικών Εταιρειών Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, Αγγειολογίας και Φλεβολογίας.